Als echte WordPress-specialist gebruiken we voor het bouwen van mooie webshops WooCommerce. Dit is DE shopping plugin van WordPress software en heeft eindeloos veel mogelijkheden. Eigenlijk kun je met WooCommerce alles verkopen, van fysieke producten tot het maken van afspraken, van digitale downloads tot abonnementen.  Er zijn eenvoudige thema’s waar je in kunt werken maar we kunnen hem ook helemaal naar jouw wensen en huisstijl maken. 

Door het gebruik van verschillende plugins is het makkelijk om informatie over je producten aan te passen en kun je als webshop eigenaar op de hoogte blijven van bestellingen. Dit doe je allemaal in de backend. Daar heb je ook een inkijkje in de statistieken en kun je eenvoudig rapportages opvragen.

Voor klanten wordt het betalen mogelijk gemaakt door plugins met payment providers en kunnen ze door in te loggen de status van hun bestelling zien. Het gebruiksgemak is voor hen groot. Wat de verkoop van je producten of diensten ten goede komt. En heb je al een WordPress website? Dan hoef je niet opnieuw te beginnen. Je voegt de WooCommerce plugin gewoon toe. 

Nog een belangrijk feit is dat WooCommerce webshops zoekmachinevriendelijk en responsive zijn. Dat laatste is echt een must omdat er steeds vaker via de mobiel geshopt wordt.